Uncategorized

Thé de chrysanthème glacé/ Iced chrysanthemum tea

thé de chrysanthème glacé_1 Nous sommes allés pique-niquer ce dimanche au parc Jean-Drapeau, sur l’île Notre-Dame. Le soleil était présent et il ne faisait pas trop chaud. Nous adorons ce parc pour plusieurs raisons. Nous nous sommes mariés ici, au pavillon du Canada, et chaque visite nous ramène de beaux souvenirs. Nous aimons beaucoup les jardins des floralies qui s’embellissent année après année, les papillons qui volent et les chants des oiseaux. Il n’y a pas beaucoup de personnes qui pensent à venir pique-niquer ici. L’atmosphère est calme, et c’est relaxant de s’allonger sur le gazon et d’écouter les oiseaux chanter.

Pour notre pique-nique, nous avons préparé une salade de papaye verte vietnamienne avec du jerky de bœuf, des vermicelles avec des boulettes de porc grillées (recettes à venir) et du thé de chrysanthème glacé. Le thé glacé était tellement rafraîchissant avec son arôme subtile de chrysanthème et de miel. La prochaine fois, il faudrait que j’en prépare le double de la quantité. J’aurais pu boire un litre à moi toute seule, mais je me suis retenue et j’en ai partagé avec ma sœur.🙂

Voici la recette!

-ki-

——————

We went on a picnic last Sunday at Parc Jean-Drapeau, on Île Notre-Dame. It was such a beautiful sunny day. We love this park for many reasons. We got married here at the Canadian Pavilion, so it always brings back great memories to be there. We also love the Floralies gardens with its flowers, butterflies and singing birds. Not a lot of people think of coming here for a picnic so it is not crowded. It’s quite relaxing lounging on the grass and listening to birds sing.

We prepared a Vietnamese green papaya salad with homemade beef jerky, some vermicelli with grilled pork (recipes coming soon) and iced chrysanthemum tea for our picnic. The iced tea was refreshing with the subtle scent of chrysanthemum and the sweetness of honey. Next time, I will have to double the quantity prepared because I could have drank the whole liter by myself, but I was good so I shared it with my sister.🙂

Here is the recipe!

-ki-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s