Food / Recipes

Salade de chou et poulet / Chicken and cabbage salad

Chicken and cabbage salad

Je crois que cette salade vietnamienne est une des plus simple à faire et les ingrédients sont facilement accessibles. Celle-ci est souvent associée avec au congee au poulet (chao ga). Traditionnellement, un poulet au complet est utilisé pour faire le bouillon pour le congee. La moitié de la viande est alors réservée pour la soupe et l’autre est utilisée pour préparer cette salade. Cette dernière accompagne très bien le congee en lui donnant un contraste de saveur et de texture.

Voici la recette!

——————

I think this Vietnamese salad must be one of the simplest to do and the ingredients are easily available. This salad is often associated with the chicken congee soup (chao ga) where traditionally a whole chicken is used to cook the broth for the congee. Part of the meat is then reserved for the congee and the rest is for making this salad. It accompanies the congee very well to give it a contrast of flavour and texture.

Here is the recipe!

-ki-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s